Klankbordsessie voor een facilitair bedrijf

Op een bepaald moment komt u als ondernemer op een punt waarbij u zichzelf de vraag stelt: waar sta ik nu met mijn bedrijf? Hoe ga ik verder met mijn bedrijf en moet ik me verder specialiseren? Op een dergelijk moment is het belangrijk om uzelf door een onafhankelijk persoon een spiegel te laten voorhouden. Dit noemen wij een klankbordsessie.

Deze vragen werden mij voorgelegd door een ondernemer in de facilitaire sector. Door middel van een aantal klankbordsessie zijn wij samen op zoek gegaan naar de antwoorden op zijn vragen. Een klankbordsessie met een onafhankelijke sparringpartner zorgt voor verfrissende ideeën en een andere visie op de onderneming.

Doel van het klankbord project

De eigenaar van een facilitair bedrijf vroeg mij of ik als klankbord wilde dienen. De ondernemer wilde een nieuwe richting inslaan met zijn bedrijf, maar hij wist niet zeker of deze richting hemzelf en het bedrijf ten goede zou komen. Het doel van de klankbordsessies was om antwoord te krijgen op vragen als: waar sta ik nu met mijn bedrijf? Hoe wil ik verder? Moet ik me verder specialiseren? Is mijn back-office wel goed georganiseerd? Zijn de taken tussen de medewerkers wel goed verdeeld? Hoe ga ik om met weerstanden?

Hoe gaat een klankbordsessie in zijn werk?

Tijdens de klankbordsessie hield ik de ondernemer een spiegel voor. Nadat ik hem heb geconfronteerd met een aantal problemen in zijn facilitair bedrijf, heb ik hem zelf laten reflecteren. De ondernemer kon hierdoor de antwoorden op zijn vragen zelf invullen. Deze aanpak maakt het voor de ondernemer makkelijker om ook toekomstige vragen zelf te beantwoorden.

Het traject telde in totaal 5 klankbordsessies. Bij iedere klankbordsessie ben ik samen met de ondernemer dieper ingegaan op zijn vragen.

Naar LinkedIn

Ingroup Moors is ook actief op LinkedIn. Volg nu mijn profiel:

Naar LinkedIn

Resultaat

De ondernemer heeft voor zichzelf duidelijkheid weten te scheppen en een nieuwe uitdaging gevonden om energiek die zaken op te pakken waar hij voor de klankbordsessies nog niet 100% van overtuigd was dat dit het bedrijf en hem zelf ten goede zouden komen. Door mijn jarenlange ervaring in het ondernemerschap heb ik deze ondernemer kunnen ondersteunen als klankbord en het bedrijf kunnen voorbereiden op de toekomst.

Wilt u als ondernemer ook graag een klankbordsessie ondergaan met een onafhankelijke sparringpartner? Bel mij dan op 077 – 720 19 72 of 06 12520167 voor een vrijblijvende afspraak.

Neem voor advies contact met mij op

Heeft u een van mijn vorige cases gelezen en bent u geïnteresseerd in een vrijblijvend kennismakingsgesprek of heeft u een vraag over mijn manier van aanpak? Vul dan het onderstaande contactformulier in.

* verplicht